perjantai 18. syyskuuta 2015

Italialaisen mahan vierestä - Huomenta

Taannoin rouvan kanssa lomailimme Italiassa.
Roomassa opimme nopeasti, että kylmä kinkkusiivu lautasen reunalla
kasan pinaattia kanssa on järkyttävän kallis lounas. 

Rouvalle kun olin näyttänyt kaikki Rooman nähtävyydet, päivässä
ja kun kolosseumin portilla otteeni herpaantui jonotukseen ja poistuimme takavasemmalle
näkemättä tuota kivikasaa sen paremmin. (Mistä rouva muistuttaa vieläkin 10vuoden jälkeen) 
Suuntasimme makumatkalle Italian maaseudulle Fiat Punton voimin. 

Jossain kukkulan ja laakson välissä päätimme saada ihan aitoa sitä kuuluisaa Italian pizzaa. 
Voi Luizi mitä olit tehnyt, laittaa nyt leivän päälle juustoa ja ranskanperunoita. 
Edelleen epäilen, että suuriosa Italialaisista ei osaa kokata. 

Eilen illalla viikonlopun kunniaksi, meillä oli pizza kekkerit teiniemme kanssa. 

Nyt pizzan pohja tuli 00-jauhoista kun joukkoon heittää ruisjauhoja
tulee pohjasta mielestäni vähän rapsakampi ja mukavampi. 
(Michaelille tiedoksi, että 00-jauhoja voi saada ihan paikallisesta ruokakaupasta eikä 
tarvitse salakuljetta niitä laukussaan. Tämä siis jos valitsee asuinpaikkansa oikein) 

Pizzan makuhan määräytyy pohjanpäälle levitettävästä ketsupista. 
Olen jo aikoja sitten hyllyttänyt valmisketzupit kaappiin, niistä ei ole tähän vaan se pitää tehdä itse.
Tomaattipyrettä, hunajaa, diljo sinappia, wasabia, chili jauhetta, suolaa ja fish soosia pullosta. 

Tuon soosin päälle kun taas ripottelee vaikka kiviä ja siihen päälle juustoa, 
niin sillä menee alas kaikki. 

Meillä on perheessä erikoisruokavalioita kuten, sipuli äklö, kaiken äklö jne. 
Siksipä jokaiselle vähän jotain, uunista ulos pizzoja eri täytteillä. 

Mielestäni yksi parhaista Täytteistä on sieniä ja juustoa, juuston päälle ennen paistamista hunajaa
muutama sopiva raita tuomaan makubalanssia. 


Lautaset tyhjäksi ja Italiaa täynnä oleva maha sänkyyn ja sen viereen maate. 
Täydellä mahalla nukkuminen on parasta.

Hyvää huomenta 
Marcus Stone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti