sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Valkosipuli

Sopii miltei kaikkeen. Ja on sitten niin maan perusteellisen terveellistä. Ja eikä tarvitse seuraavana päivänä kärsiä työkavereiden läheisyydestä. Joskus sitä vaan on sellainen tunne, että nyt vedetään överiksi oikein kunnolla.



 Tämän päivän Sunday tea oli meillä klassikko Braciola alla marinara valkosipulileivän kera.

Valkosipulileivälle tehtiin päällistä; voita, valkosipulia, persiljaa.

Vettä, kuivahiivaa, suolaa, ja 00 jauhoja. Niistä limppu nousemaan.

Puolen tunnin päästä pyöritellään palloiksi taikina ja isketään vuokaan joka on voideltu sillä valkosipulivoilla. Päälle loppu voi ja taas nousemaan tunniksi.

Braciolalle täytettä; paahdetaan pinjan siementä, valkosipulia, persiljaa, parmesaania, kaikki murskaksi. Vähän sitruunan mehua ja hunajaa.

Lihaksi leania tyttö tai poika lehmää. Jos ei ole itsellä navetassa, voi ostaa kaupasta. Nuijitaan ohueksi. Täyte sisään ja tiukaksi rullaksi. Voi varmistaa hammastikuilla että pysyy kiinni.

Padassa vähän väriä pintaan ja sitten lihat pois ja sipulit tilalle. Jonnin päästä murskatut tomaatit niskaan. Mustapippuri, suola, basilika ja lihat sinne mujumaan pienellä lämmöllä pariksi tunniksi.
 

Leipävuoka uuniin, puoli tuntia n. 200 astetta.
 

Tarjotaan salaatin kera.

Influenssa rokotus - no need.

Kunnioittavasti,
Michael Barn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti