sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Absoluuttisesti sinun

Kerrostalokompleksimme uima-allas on etenkin viikonloppuisin melko täynnä porukkaa. Allasalueella sijaitsee myös ravintola, joten altaalle valuu aamupäivän tunteina myös paljon muitakin kuin asukkaita. Siellä loikoilee niin satunnaisia turisteja kuin muualla kaupungissa asuvia ihmisiä.  Kansallisuuksien kirjo on myös todella monimuotoinen. Täällä on tiukka alkoholipolitiikka, joten kotona ei joka reiska voi kallistella ilman erityistä lupaa. Pihassamme sijaitsevassa ravintolassa kuitenkin alkoholia tarjoillaan ja silloin tällöin muuten varsin hillityssä ympäristössä jollakin lähtee niinsanotusti mopo käsistä. 


Kerran osuin hissille yhtäaikaa julmetun kokoisen blondin Vladimirin kanssa. Valtsulla oli vaikeuksia osua siitä ovesta sisään joka oli auki. Parin yrityksen jälkeen se onnistuikin ja ei muuta kuin seuraavalle esteelle, sisäovelle  jonka nepalilainen ovimikko syystäkin kiirehti avaamaan. Valtsu oli valitettavasti unohtanut että hänellä oli tänään lastenkaitsentavuoro, joten kaksi suloista, vaaleaa tyttölasta yritti pysyä isänsä perässä minkä kerkesivät. En ollut varma mahtuisinko samaan hissiin Valtsun egon kanssa joten odotin seuraavaa. 

Toisen kerran olimme juuri löytäneet hyvät paikat altaalta kun suoraan edessämme alkoi kiusallinen mutta huvittava näytelmä. Paikalla oli kaksi pariskuntaa; blondi +mies sekä brunette +mies. Ilmeisesti brunette oli ehtinyt jo sammuttaa janoaan sen verran että ajautui riitaan blondi+ mies yhdistelmän kanssa. Jälkimmäiset pysyivät tilanteessa rauhallisina ja yrittivät pitää matalaa profiilia, mutta brunetella oli sen verran kupoli tullut täyteen että katsoi parhaaksi vakuuttaa niin kovalla äänellä kuin kurkusta lähti että hän ei suinkaan ole yleinen nainen kuten koki blondin+ miehen vihjailleen. Siinä vaiheessa ympärillä oleva kansa, jota oli siis todella runsain määrin paikalla, alkoi kiinnostua tilanteesta. Brunette päätti pahentaa tilannetta solvaamalla vieraitaan lisää ja käymällä blondin kimppuun, johon mies ehti väliin. 

Siihen mennessä brunette oli havahtunut siihen että ympärillä olevat ihmiset olivat hiljentyneet seuraamaan tilannetta ja yksi Birgitta myös kuvasi näytelmää kännykällään. Hän katsoi siis parhaaksi vetää viimeisen oljenkorren kehiin ja ilmoitti kovalla äänellä asuvansa alueella ja marssi vartijan puheille vaatien tätä poistamaan blondin miehineen alueelta. Blondi ja mies olivat kuitenkin siinä vaiheessa jo pakanneet kimpsunsa ja poistuivat takavasemmalle.  Siinä ei varmaan hetkeen aikaan pariskunnat toistensa luona kyläilleet. 

Hiljainen kärsijä tilanteessa oli kuitenkin bruneten mies, joka vaimokkeensa poistuttua paikalta piti tilannetta seuranneelle kansalle lyhyen puheen, jossa kertoi kuinka ihmisen luonne muuttuu aivan toiseksi alkoholin vaikutuksesta. Puheensa päätteeksi hän hyppäsi pää edellä altaaseen. 

Mary Stone



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti