tiistai 20. tammikuuta 2015

Day 1 - Nirvana

Matka Kiinaan alkaa totuttuun tapaan, taksi tulee hakemaan puoliltapäivin Vaasaa kohti. Tänään lento on ajallaan ja Helsingissä tuo tunti- puolitoista riittää mainiosti koneen vaihtoon. Propsit sille hemmolle joka on keksinyt E-passit, siitä vaan automaatista jonottamatta läpi, kun polot ulkomaan elävät jonottavat humaanille tarkastajalle. Tällä kertaa olin nokkela ja valitsin 10eur lisämaksusta itselleni koneen perältä yksinistuttavan penkin. Eipä tarvi kuunnella kun joku kuorsaa ja kuolaa yhdeksän tuntia vierissä. Sen verran positiivista, että Finski on näyttänyt päivittävän ainakin tämän A-340 koneen viihdejärjestelmän softan, much better!

Lento lähtee siinä 6pm, eli periaatteessa etelän vetelä ihminen pystyy tekemään täyden päivän töissä ja lähtemään sitten vasta kentälle. Yhdeksän tunnin lennon ja kuuden tunnin aikaeron jälkeen lopputuloksena on työnantajalle varsin edullinen paketti; kohteessa kello on yhdeksän aamulla ja voit matkasta virkistyneenä aloittaa heti uuden työpäivän! Itselläni lennolla nukkuminen onnistuu kuitenkin erittäin huonosti ja matkan jälkeinen päivä vaelletaan twilight zonella, Nirvanassa. Tästä tietoisena järjestin ensimmäiseksi päiväksi ainoastaan omaa ohjelmaa. Tavoitteena on kömpiä copymarketille ostamaan Arthurille Ibran PSG 2015 kotipeli- ja Christiano Ronaldon 2015 Realin kotipeliasun. Saas nähdä löytyykö, yleensä copymarket on pettänyt vasta kotona kun ryijyt on pesty ensimmäistä kertaa.


Copymarketissa ostaminen on kuluttava kokemus. Lähtöhinnat on mitoitettu amerikkalaisille eläkeläisille, jotka yleensä tuputtavat vielä kauppiaalle juomarahaa kyytipojaksi. Vuosien varrella olen oppinut hintojen toimivan 15% periaatteella. Myyntihinta on yleensä 15% pyyntihinnasta. Tätä edeltää kuitenkin puolen tunnin soidintanssi, jossa hintaa lasketaan pykälä kerrallaan. Olen mielestäni pärjännyt tässä näytelmässä kohtuullisen hyvin, koska viime kerralla minulle annettiin lempinimi ”cheaper than an Indian”.

No kuluupa aika ainakin ilta kasiin vähintään että pääsee nukkumaan. Huomenna sitten on edessä pari paikkaa missä pitää viran puolesta mennä käymään.

Kunnioittavasti
Michael Barn

PS: Ei pettänyt...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti