sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Superstition

Aloitetaan uusi vuosi oikein jymy paljastuksella; minä olen taikauskoinen. Itse en pidä näitä asioita kuitenkaan minään taikoina, vaan omaan elämääni kuuluvina rajoituksina. Koska ne tuntuvat toimivan 100%:lla tarkkuudella, antavat ne myös elämääni tiettyä turvallisuuden tunnetta ja jatkuvuutta. Käyn tässä läpi tärkeimmät.

1.       Aurinkolasit
En ota aurinkolaseja mukaan rantalomalle. Miksi? No jos otan, niin pilaan sillä samalla muidenkin loman kun aurinko pysyy pilvessä ja parhaimmillaan istumme hotellissa trooppisen hurrikaanin riehuessa ulkona. Työmatkoille otan yleensä aurinkolasit mukaan, tällöin on mukava katsella neukkarin lasista ulos kun porukka säntäilee sateenvarjot väärinpäin kaduilla.
2.       Aikavyöhyke
En käännä kelloa seuraavalle aikavyöhykkeelle ennen kuin lentokone on laskeutunut kohde maan kentälle. Tämä sääntö on kulkenut mukanani jo pitkään. Viimeksi uhmasin tätä sääntöä vastaan noin vuosi sitten, kun olimme menneet koneeseen Arlandassa. Ovet pantiin kiinni ja konetta alettiin työntämään portilta platalle. Tässä vaiheessa minä hullu menin siirtämään kelloa. Kuten arvata saattaa, konetta työntänyt puskutraktori jumiutui koneeseen kiinni. Seuraava koneenvaihto Saksassa oli vain 45min joten tiesin heti missaavani jatkon. Verenpaineeni nousi, kun kuvittelin Ruotsalaisen hienomekaanikkoryhmän järjestävän parhaillaan möteä asian tiimoilta. Noin puolen tunnin odottelun jälkeen paikalle saapui esimies. Noin puoli tuntia tästä esimies lähti. Vihdoin vartti siitä näin jo alussa odottamani ratkaisumallin. Paikalle laahusti Shrekin näköinen (ilman väriä) ilmiselvästi Suomalais sukuinen maatalon poika kolmen kilon pajavasaran kanssa. Kuului KLONK ja pian olimme jo matkalla kohti Muncheniä.
3.       Auton pesu
En pese autoa muutakuin porkkanoiden istutuksen jälkeen. Ja ehkä joskus kun on ollut oikein pitkään satamatta ja nurmikko meinaa palaa. Auton pesun jälkeen näes on 6-12 tunnin aikaikkuna, jolloin pilvet alkavat kertyä taivaalle Pekka Poudan ennustuksista huolimatta ja pian alkaa kaatosade.
4.       Makkarakeitto
Tässä säännössä ovat mukana vahvasti lapseni Ruusulinda, Arthur ja Snowywind. Uskon jopa heidän keskenään sopivan asioita. Ehkä ovat jopa kehittäneet pokeri pöydistä tuttuja merkkejä, yksi nostaa kulmakarvaa, toinen koskettaa nenää yms. En ole kuitenkaan päässyt vielä perille kuinka se tapahtuu, mutta jos keitän pienen kattilan keittoa kaikilla on kiljuva nälkä, ”eiks oo lisää” ”missä keittoo on” ”mä kuolen nälkään”. Jos taas keitän sen isomman padallisen niin reaktio on päinvastainen, ”mullei oo nälkä” ”yäk onko täs sipulia” ”mä söin justiin leivän”. Tähän sääntöön ei ole vielä löytynyt ratkaisua.
5.       Lumikola
Viime vuosina olemme saaneet vastaanottaa Suomessa aika poikkeuksellisia talvia. Sukset ja pulkat on saaneet pysyä varastoissa kun lumen tilalta on satanut vettä. Innokkaimmat ovat ehtineet jo tuomita maapallon loppuräjähdyksen olevan kulman takana. Tänä vuonna aloin katselemaan lapsieni kaihoisia ilmeitä; eikö vieläkään päästä pulkkamäkeen. Kun lisäksi herra Stone perheineen oli tulossa lumilomalle Suomeen päätin tehdä sen. Jätin Talkkari 3000 lumikolan välikatolle mahdollisimman hankalaan paikkaan. Nostin alas ainoastaan tyttöjen noin 3dl kokoisen sievän keltaisen lumilipparin. Lopputuloksen näette kuvasta.

Kunnioittavasti

Michael Barn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti