torstai 22. tammikuuta 2015

Kauppamatkailua

Jah, töitähän tänne on tultu tekemään. Nyt on kierretty firmasta toiseen ja yritetty edistää Suomalaista vientiä ja tuontia. Hiukan vaikuttaa siltä, että kasvutahti olisi heikentymässä paikallisilla yrityksillä. Siitä kertoo myös viime vuoden bruttokansantuote, joka kasvoi ainoastaan 7,4%. Ennuste oli 7,5% joten joku tuli laskeneeksi pahasti pieleen.

Shanghai on kaupunki joka ei tunnu loppuvan mihinkään. Kun lähtee ajamaan niin saman näköistä kujaa ja katua jatkuu ja jatkuu. Tällä hetkellä olen Wujianissa, joka on vähän niinkuin Hellanmaa, sivukylä. Jotkut tahot laskevat että nämä sivukylät, mukaan lukien 10 miljoonan asukkaan Suzhou, kuuluvat suur Shanghain alueelle. Shanghaissa itsessään asuu ilmeisesti 18 miljoonaa ihmistä. Viime syksynä Kiinan valtio kuitenkin tiedotti, että tämän lisäksi kaupungista löytyy 10 miljoonaa ”muuta asukasta”, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.


Pitkän tauon jälkeen tuli taas kokeiltua kuinka ruoka löytää suuhun tikuilla. Ravintolassa kaikki muut vaikuttivat olevan syntyperäisiä paikallisia ja meikäläinen laitettiin istumaan keskeiselle paikalle. Vähän oli puikkoneuroosia ilmassa kun yritti saalistaa liukkaita katkarapuja kulhosta. Ei täällä kyllä lihomaan pääse, sen verran joutuu ponnistella syömisessä ja viimeistään silloin kun käsi kramppaa joutuu lopettamaan.


Matka jatkuu illalla etelä Kiinaan Kantonin maakuntaan. Sieltä palaverin jälkeen Hong Kongiin yöksi ja lauantai aamuna kohti Dubaita. Stone, be ready.

Kunnioittavasti,
Michael Barn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti