perjantai 3. lokakuuta 2014

Häämatkalla, kohteessa

Maailmassa on monia hyvin romanttisia Honeymoon kohteita. Jos olet viemässä nuorikkoasi romanttiselle häämatkalle, miltä kuulostaisi Riad Saudi Arabia?
En vain tiennyt tätä reilut 20vuotta sitten kun Mrs. Mary Stonen vein Karstulaan korpeen mökille. Jäin asiaa harmittelemaan kirjautuessani tähän hotelliin sisään Riadissa, hotelli mainosti itseään isoin kirjaimin Honeymoon Destination. Hotellissa vieraillessani totesin kyllä, että olin osunut ilmeisen hiljaiseen hääsesongin aikaan hotelliin, koska aamupalalla ravintolassa ei näkynyt ainuttakaan nuorikkoa. Meitä karvaisia ukkoja sitäkin enemmän.

Vuosia sitten pääsin kumppanini kanssa Honeymoonille yhteen maailman romanttisimmista paikoista Malediiveille. Tuossa maassa turkoosi lämmin merivesi tervehtii tulijaansa. Näin lyhyellä käynnillä siellä sinut valtaa tunne täysin pysähtyneestä ja seesteisestä elämästä. Se on saari missä ei ole paineita.
No tietysti elämässä on murheensa kaikilla, kuten ystävällämme Audi A8:n kuskillakin oli.


Saavuimme maahan ja chekkasimme itsemme sisään kohtuuhintaiseen hotelliin. Hotelli oli ihan ok, paras mitä sillä nuukanmiehen budjetilla oli saatavissa. Mutta kyllä sänky löytyi sekä kaikki muu tarvittavat mukavuudet. Vessa antoi hieman kitkerän tuoksun tuohon Honeymoon sviittiimme.


Koska Malediiveilla on puutetta puhtaasta vedestä, mikä sinänsä on ironista, kun maan pinta-alasta lähes kaikki on merta,
niin säästääkseen noita vesivarantojaan hotelli puhdisti WCn huuhteluveden ja käytti saman uudestaan huuhteluun. Tämä sinänsä oli hieno idea, mutta kun nyt puhdistus rajoittui vain haravoimaan isoimmat kokkareet pois, oli huuhteluvedessä ehkä hieman äitelä tuoksu.

Harrastimme tuon lomamme aikana kaikkea mahdollista, mitä nyt kahdessa päivässä ehtii. Koska kumppanini on kova harrastamaan kaikenlaisia extreme lajeja, lentämisestä purjehdukseen täytyihän meidän käydä koittamassa snorklaustakin keskellä merta jollain riutalla.
Ensikertalaisena maski naamalle, räpylät jalkaan ja hyppy mereen. No sen tietää kuinka siinä kävi, maski oli otsalla nenän ja muiden ruumiin aukkojen ollessa täynnä suolavettä. Yskähän siinä meinasi tulla.
Tilannetta ei helpottanut yhtään merta edestakaisin vellovat mukavan kokoiset mainingit ja nuo täysin epäkäytännöliset räpylät jaloissa.
Onneksi olen saanut kehitettyä vuosien varrella melkoisen hyvän kelluttavan rasvakerroksen ympäri kehoani ja varsinkin keskivartaloon. Puhtaasti tämän rasvan ansiosta jäin kellumaan sinne Intian valtamereen kuin meripoiju. Hapenpuutteesta johtuen pääni oli varmasti riittävän punainen tomiakseni varoituspoijuna merenkulkijoille.
Eivät ne turisti oppaat valehtele, viimein kun olin saanut ruumiinaukot tyhjäksi suolavedestä ja maskin takaisin naamalle, niin löytyihän sieltä pinnan alta aivan upea ja värikäs maailma.

Kaikki lomat ja matkat loppuvat aikanaan, niinpä mekin päätimme antoisan honeymoonimme kumppanini kanssa sopien, että ensikerralla kun tulemme Malediiveille otamme myös vaimomme mukaan kokemaan tämän romanttisen paikan.

Mr. Ghetto onkin vienyt vaimonsa tuonne paratiisiin seilaamaan jahdillaan, ovat siellä olleet jo joitainkin vuosia viettämässä honeymoonia,
Keep sweet sailing Mr. & Mrs. Ghetto.
Rouva Stonen kanssa elämme vieläkin 20vuoden takaisissa muistoissa Karstulan metsissä kirmaten.

Marcus Stone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti